Periscope

Ontdek de wereld door de ogen van een ander!

De eigenschap van periscope is live video’s delen met iedereen. Nu internet ook een must is voor velen, is het ideaal om te delen met anderen. Periscope doet het ook goed, maar is niet enige videodienst. Het is door Twitter in 2015 gelanceerd.

Het is mogelijk om ieder moment video’s te delen met iedereen. Het app, wat te downloaden is op mobiele apparaten, is te activeren met Twitter-account. Als er een live-uitzending start dan krijgen alle volgers een melding en kan het live gevolgd worden. alles kan live uitgezonden worden met Periscope, het lijkt op live nieuwsuitzending. Dit maakt Periscope aantrekkelijk voor de kijkers. Het is mogelijk om te reageren op de video’s en te liken.

De opnames zijn 24 uur b
eschikbaar en kan teruggekeken worden. Live streaming kan ook in besloten groep plaatsvinden, er kan iemand uitgenodigd worden om een video te delen. Er moet ook gelet worden op de privacy van een ander. Er mag zonder toestemming video’s openbaar gemaakt worden, alleen als de ander een geldige reden heeft tegen uitzending van de video’s. er moet wel gelet worden op de bescherming van persoonsgegevens.

Bij periscope is het niet mogelijk om te adverteren, er wordt alleen de logo van Twitter getoond.

Periscope heeft een grote bereik en is laagdrempelig en is een ideale app voor bedrijven, zij kunnen live video’s streamen over nieuwe ontwikkelingen die binnen het bedrijf plaatsvinden. Bedrijven moeten vaak presenteren, waarom zou er niet live gestreamd worden als er toch een opname gemaakt moet worden. daarnaast kan het ook gebruikt worden als promotiemiddel.

 

Bronnen:
http://evacommunicatie.nl/wat-is-periscope/
https://www.periscope.tv/
http://www.mt.nl/332/87897/business/livestreamen-via-meerkat-en-periscope-mag-dat-zomaar.html
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s