Foursquare

In 2009 was Foursquare alleen beperkt beschikbaar in VS en in 2010 werd het beleid veranderd en sindsdien is het wereldwijd beschikbaar met meer dan 20 miljoen gebruikers.

Foursquare is een social netwerk platform, waar locaties (venues) met speciale tags gedeeld kan worden. Hiermee is het mogelijk om via website, sms en appliaties voor mobiele telefoons ‘in te checken’ op plaatsen. Er kan ook punten en badges verdiend worden.

De ‘check ins’ kunnen gedeeld worden met de hele wereld via Twitter en Facebook. Bij de IPhone applicatie kan pushberichten ingesteld worden, waardoor meldingen verkregen kan worden van anderen die inchecken.

Als een gebruiker incheckt op een venue op meerdere dagen dan anderen binnen een periode van 60 dagen, dan krijgt de gebruiker de titel ‘Major’. Daarnaast is het ook mogelijk om tips toe te voegen aan venues voor andere gebruikers.

Foursquare werkt sinds 2010 ook samen met bedrijven, die hun eigen pagina hebben op Foursquare, waar tips aangeboden worden en ze kunnen hun eigen badges hebben.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Foursquare
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_social_networking_websites
http://60secondmarketer.com/blog/2010/04/09/top-52-social-media-platforms/
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s