Tumblr

Tumblr is een website waar miljoenen verschillende Tumblelogs (blogs) gevonden kan worden. Het is mogelijk om een blog te maken met verschillende content; foto’s, video’s, spelletjes, nieuws, muziek, mode,

Aangezien weblog is de laatste jaren heel populair geworden, met andere woorden ‘online dagboek’ is zeer in trek en Tumblr heeft hier goed gebruik van gemaakt.
Tumblr stelt zeven berichttypen beschikbaar aan de gebruikers.
– Tekst
– Foto
– Citaat
– Link
– Chat
– Audio
– Video

Tumblr is niet alleen op de pc beschikbaar, maar ook tablet en mobiele telefoon en zelfs e-mail. Er kan bepaalde bloggers gevolgd worden en zelfs de Tumblelogs in de favorieten plaatsen.
Tumblr is door David Karp in 2006 opgericht, in 2013 door Yahoo overgenomen en iedereen over de hele wereld heeft toegang tot het social medium platform. Het is de snelst groeiende website na Pinterest en Instagram.

Zoals al eerder is aangegeven is Tumblr een snelgroeiend platform die voornamelijk gebruikt wordt door de jeugd. De bedrijven kunnen hier gebruik van maken, door zelf ook interessante blogs te plaatsen en de aandacht te trekken van de gebruikers. Er ook een analyse gemaakt worden waar de aandacht van de gebruikers van Tumblr naar toe gaat. Zo kan er door de bedrijven ingespeeld worden op de wensen en behoeftes van de doelgroep.

Bronnen:
https://www.tumblr.com/
https://tallsay.com/page/4294970317/wat-is-tumblr-en-hoe-werkt-tumblr-en-wat-maakt-tumblr-zo-leuk
https://nl.wikipedia.org/wiki/Weblog
https://en.wikipedia.org/wiki/Tumblr
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s