Vimeo

Make life worth watching

Iedereen zal wel ooit gehoord hebben van Vimeo, videowebsite (opgericht in 2004). Het is een alternatieve versie voor YouTube, die toch bekender en vaker gekozen wordt. Vimeo is anagram van het Engelse woord ‘movie’ (Wikipedia, 2016).

Het wordt veelal gebruikt door professionals op gebied van film, muziek, videobewerking, kunstenaars om hun eigen werk en portfolio tentoon te stellen. Hiermee wordt er feedback verwacht van de andere collega’s.

Hieruit kan vernomen worden, dat er een bepaald doelgroep aangesproken wordt. De meest gebruikte videoformaten, zoals MP4, AVI, MOV, WMV, DIVX en DV-formaten, alleen flash formaat wordt niet ondersteunt Vimeo niet. (Hetverschiltussen, 2016)

 

Vimeo biedt drie accountmogelijkheden waarvan twee betaalde versie en deze betaalde versies zijn ook geschikt voor bedrijven. Er kunnen statistieken aangeboden worden en de video’s kunnen verkocht worden. Er verschijnt nauwelijks advertenties bij Vimeo, omdat ze abonnementen aanbieden waarmee zij geld binnen krijgen. (Vimeo, 2016)

 

Vimeo is echt geschikt voor professionals, omdat niet alle video’s geüpload kan worden, is het ideaal voor bedrijven. Zo kunnen de organisaties de gewenste aandacht trekken van zijn doelgroep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s